Intim magazin

MIÉRT NEM SZEXELÜNK ÚGY, MINT RÉGEN? SEGÍTSÉG!

2018.08.25 14:52
Intim-box
MIÉRT NEM SZEXELÜNK ÚGY, MINT RÉGEN? SEGÍTSÉG!
Nagyon gyakori, hogy egy párkapcsolat olyan fázison megy keresztül, ahol az egyik vagy mindkét fél elveszti a szexuális érdeklődését. Ez egyszerűen csak arra a tényre vezethető vissza, hogy a szexuális érdeklődés az idő múlásával alábbhagy. Nem szokatlan, hogy a partnerek különböző szexuális szinten állnak kapcsolatuk eltérő szakaszaiban. Sok oka lehet annak, hogy Téged vagy partnered kevésbé érdekel a szex: - túlságosan elfoglalt vagy ahhoz, hogy időt szakíts a szexre. A munka, a gyerekek, vagy egyéb más nyomás miatt nincs elég időd a társaddal való együttlétre,- nem vagy elégedett magaddal, ...

Nagyon gyakori, hogy egy párkapcsolat olyan fázison megy keresztül, ahol az egyik vagy mindkét fél elveszti a szexuális érdeklődését. Ez egyszerűen csak arra a tényre vezethető vissza, hogy a szexuális érdeklődés az idő múlásával alábbhagy. Nem szokatlan, hogy a partnerek különböző szexuális szinten állnak kapcsolatuk eltérő szakaszaiban.


Sok oka lehet annak, hogy Téged vagy partnered kevésbé érdekel a szex:

 

- túlságosan elfoglalt vagy ahhoz, hogy időt szakíts a szexre. A munka, a gyerekek, vagy egyéb más nyomás miatt nincs elég időd a társaddal való együttlétre,
- nem vagy elégedett magaddal, talán vannak dolgok a testeddel kapcsolatban, amik nem tetszenek (túlsúly, gyerekszülés utáni stria, stb.), így megnehezíted magadnak a pozitív szexualitást,
- negatív tapasztalataid vannak a szex-szel kapcsolatban, lehet, hogy a múltban egy partner kritizált téged, vagy más rossz élmény ért korábban,
- mentális vagy testi egészséged akadályoz a szexuális élet folytatásában.


Nagyon gyakori, hogy az egyik partner alacsonyabb libidójú, míg a másik, nagyobb potenciállal rendelkezik, esetleg a partner passzivitása veszi el a társa kedvét a szexuális együttléttől. Hasonlóképpen sokan nem élvezik a spontán szexet, ekkor szükség lehet a beállított hangulatra, hogy jól érezzétek magatokat.

 

Hogyan hozakodjunk elő a témával partnerünknek


Ha úgy érzed, hogy szexuális életed kívánni valót hagy maga után, akkor mindenképpen szükséges a kommunikáció. Bár kínosnak tűnhet ez a beszélgetés, mégis hasznos lesz mindkettőtök számára:


-    Próbáld meg kifejezni, hogy mit szeretnél változtatni, de ne támadó legyen a hangsúly, és a szavakkal is bánj csínján. Ne mond azt partnerednek, hogy „Soha nem akarod…”, helyette inkább mond: „Nekem tetszett, amikor…”. Hasznos lehet, ha nem azt mondod kedvesednek „Nem akarsz velem szexelni…”, helyette inkább mond „Egy ideje már nem szexeltünk…”.
-    Figyelj, mit mond a másik, egy nyílt, becsületes beszélgetés során, tényleg hallgasd meg társad, érdekeljen mi az, ami számára problémát okoz.
-    Próbáld meg az ő szempontjából is látni a dolgokat. Különös aggodalmak kerülhetnek felszínre, amik zavarba ejtik, bűnösnek és elégedetlennek találják a helyzetet.

 

Hogyan tovább? Visszafelé!

 

Igen, sok esetben az alapoktól kell indulnunk és visszafelé kell tekintenünk, hogy szexuális életünk a régi kerékvágásba érjen. Újra lassan az alapoktól kell elkezdeni a kapcsolatot építeni.
Kis lépésekkel haladjatok az intimitás újbóli bevezetésével a kapcsolatban, olyan ütemben, ami mindkettőtök számára elfogadható. Ez azt jelenti, hogy az első időszakban lehet, hogy csak simogatás, csókok vagy egy kellemes masszázs lesz az intim közeledés, így újra megtanulhatjátok, mit szeret igazán a másik.  Innen érdemes továbblépni a szexuális aktus felé, de csak akkor érjetek a beteljesült jelentő végső aktusig, ha mindketten kívánjátok azt.

Fontos a beszélgetés, a kommunikáció, hiszen enélkül nem tudjátok meg, mire vágyik a másik, milyen szinten áll a kapcsolatban. Ha egyikőtöknek gyors a tempó lassítsatok, emellett mondjátok el egymásnak vágyaitokat.

A szexuális élet helyreállításához mi is hozzájárulhatunk egy kicsit, hiszen havonta érkező meglepetés dobozainkban számos csábító segédeszköz található, mellyel szexuális életeteket feldobhatjátok.

olcsobbat.hu